Bloemenweide aanleggen

Bloemenweide aanleggen met oog voor biodiversiteit

Houdt u ook zo van een landschap dat rijk is aan bloemen en een heus eldorado is voor vlinders en bijen? Graag geef ik u advies over het aanleggen van bloemenweides en verzorg ik het onderhoud voor u. Als imker krijg ik iedere dag te maken met het dalende aantal bijen in Nederland. Ook de vlinders hollen in aantal achteruit. Wilt u hier iets aan doen, maar weet u niet precies hoe? Door het laten aanleggen van een bloemenweide creëert u een optimale leefomgeving waar bijen en vlinders floreren. Bovendien geven ze een prachtig kleurrijk resultaat, waar u heerlijk van kunt genieten. Afhankelijk van de liggen van het door u aangewezen terrein, is het ook mogelijk om extra nestmogelijkheid toe te voegen. Hierdoor kunnen de bijen overleven en voorplanten, wat een extra boost geeft aan de biodiversiteit in uw omgeving. Wilt u hulp bij zelf een bloemenweide aanleggen, of wilt u het in zijn geheel laten uitvoeren door een professional? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Bloemenweide aanleggen op basis van uw wensen

Bloemenweide aanleggen

Bij het aanleggen van een bloemenweide staan uw wensen centraal. Allereerst breng ik in kaart wat er mogelijk is binnen het aanwezige landschap en vul ik dit aan naar de geschikte omgeving voor bloemen, bijen en vlinders. Vervolgens neem ik verschillende omgevingsfactoren mee, zoals de hoeveelheid stikstof. Op basis hiervan breng ik biodiversiteit advies uit en bepalen we samen welke planten in de bloemenweide komen te staan. Gaat u voor eenjarig mengel, meerjarige mengsels, vaste planten of een mooie combinatie daarvan? De keuze is geheel aan u! Ook is het mogelijk om de bloemenweide aan te vullen met drachtstruiken of bomen op basis van een kalendermethode. Hierdoor zorgen we ervoor dat er het hele jaar door stuifmeel en nectar te vinden is voor bijen en vlinders. Meer weten over mijn werkwijze bij het aanleggen van een bloemenweide? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Onderhouden van uw bloemenweide

Om de bloemenweide goed te laten ontwikkelen, is het van belang dat deze op de juiste wijze wordt onderhouden. Wilt u dit aan een professional overlaten? Ik neem het graag voor u uit handen. Tijdens de ontwikkeling van de eerste bloemen zal ik eerst de grote concurrenten verwijderen. Indien nodig zal ik het bloembed besproeien. Het maaien zal ik gebaseerd uitvoeren waarbij er 10% in de winter blijft staan om bescherming te bieden aan diverse insecten. Wilt u genieten van een bloemrijke omgeving en ondertussen de vlinders en bijen een handje helpen? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!