Biodiversiteit

Meer biodiversiteit met bloemenweide

Talloze vlinders en bijen zijn voor hun dagelijkse voedselvoorziening afhankelijk van nectar en stuifmeel. Een bloemenweide aanleggen zorgt er voor dat ze in deze behoefte worden voorzien en dat de biodiversiteit een boost krijgt. Bloemen zitten namelijk bomvol nectar en dient als voedsel voor de volwassen insecten. Het stuifmeel op zijn beurt dient als voedsel voor de larven. Dat horen bijen en vlinders het hele jaar door te vinden in de bloemen. Helaas is het zo dat voor een aanzienlijk aantal van de insecten ons land een voedselwoestijn is. Overal waar u komt ziet u veel groen om u heen, maar bloemen zijn weinig in het landschap te bekennen. Met de aanleg van een bloemenweide tovert u een aantal vierkante meter weer om in een kleurrijke oase waar de biodiversiteit wordt bevorderd. Meer weten over de relatie tussen bloemenweides en biodiversiteit? Neem gerust contact met mij op voor biodiversiteit advies!

Keer het tij op het gebied biodiversiteit

Biodiversiteit

Het aanleggen van bloemweides is hard nodig gezien de negatieve trends rondom biodiversiteit. Ten opzichte van het jaar 1700 is er in Nederland 83% van de biodiversiteit verdwenen en is er dus nog 17% over. Als we de vergelijking trekken met andere landen is zichtbaar dat er in Europa 60% van de biodiversiteit is verdwenen en wereldwijd staat dit percentage op 70%. In Nederland bungelen we dus ergens onderaan als het om biodiversiteit gaat. Door onder andere ruilverkaveling zijn de laatste ruige stukjes natuur verdwenen. Dit soort stukken natuur met veel bloemen zijn juist belangrijk voor vlinders en bijen. Ooit hadden we in Nederland 359 soorten bijen en hiervan staan er nu 50% op de rode lijst. Ook de vlinders gaan in Nederland al jaren achteruit. Uit de cijfers van de Vlinderstichting blijkt dat zowel de bedreigde soorten als sommige algemene soorten verder achteruit gaan. Wilt u helpen om dit tij te keren? Laat u dan informeren over het aanleggen van een bloemenweide, waarmee u een betere biodiversiteit creëert!

Het complete bed en breakfast voor vlinders en bijen

Wist u dat een bloemenweide eigenlijk een multifunctionele functie heeft voor vlinders en bijen? Zo zal ik in de bloemenweides ook nestmogelijkheden aanleggen of verbeteren. Kortom: een bloemenweide is het complete bed & breakfast voor vlinders en bijen. Door mijn ervaring als imker weet ik precies waar de leefomgeving van vlinders en bijen aan moet voldoen. Deze kennis vertaal ik in een ontwerp voor prachtige bloemenweides die bovendien een kleurrijk resultaat geven. Wilt u genieten van een bloemrijke omgeving en ondertussen de vlinders en bijen een handje helpen? Neem contact met mij op voor nadere vrijblijvende informatie door te bellen naar 030 63 77 361  of  06 37 39 41 98 of mail naar ronald1verbeek@gmail.com.